zondag 12 augustus 2012

huisje opknappen.

Goede en vooral zonnige Zondagochtend.
Zit al lekker met een bakkie koffie in het ochtendzonnetje.
Maar even  snel een blogje tussendoor.

Toen ik er zo,n 4 jaar geleden alleen voor kwam te staan was mn huisje totaal uitgeleefd en gesloopt.
Zal jullie de details onthouden, maar laten we zeggen dat ex het er niet mee eens was dat hij eruit moest.
In werd bijstandsmoeder die met schulden achter bleef.
Gelukkig sprong er een lieve tante en mijn ouders niet te vergeten bij.
En zodoende had ik 1000 euro om mijn huisje op te knappen.
Was moeilijk maar het lukte.
Ik droomde van een wit met roze huisje, maar het werd wit met zwart.
Ook leuk.
Kocht grenen meubeltjes op MP en verfde die wit.Bank en lekkere grote stoel kwamen van  I.kea.
De keuken kreeg in van de woningstichting.

Na 2 jaar leerde ik vriend kennen, en inmiddels zijn we zover dat we plannen kregen om samen in mijn huisje verder te gaan.
Over 2 jaar willen we gaan samen wonen.Dan hebben we nog een poosje om samen wat te sparen en het dan goed op te knappen hier.

Omdat het van de winter erg koud is hier, belde ik Vrijdag de woningstichting voor dubbel glas.
Maar...kreeg te horen dat ze momenteel niets meer doen in onze wijk, want over 4 jaar gaan ze t volledig renoveren hier.
Isoleren en alles wat daarbij komt.
Dus nu is het plan:
We wachten op die 4 jaar...
Dan Is het buiten en binnen opgeknapt en kunnen we er nog jaren tegenaan hier in mijn huisje.
Maar ja..de zwart witte bank en stoel en gordijnen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.
Dus heeft chaootje gister op MP nieuwe witte en roze hoezen voor bank en stoel gekocht.
Ga Volgende week witte gordijnen halen en roze gebloemde kussentjes...
En geniet ik nog 4 jaar van mijn wit met roze huisje.

Fijne Zondag

9 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar; ik kreeg een huurwoninkje waar een huisuitzetting was geweest; plafonds zo bruin dat ze niet met gewoon witsel te witten waren, zolder als kattenbak gebruikt, echt alles gewoon TE vies (en toch blij zijn met een eigen huisje, zelfs dit exemplaar). Gelukkig wel nieuw keukenblokje, badkamer en toilet van verhuurder gehad, rest allemaal zelf opgeknapt. Liters verf en schoonmaakspul niet te tellen. Maar als het dan af is en het is gewoon 'van jou', wat een rijkdom!!

    Slimme zet van die hoezen; ziet het er weer goed uit en je kan er weer even tegen! Fotootje??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik kwam na mijn scheiding ook in een huurhuisje en al kregen we 5 jaar geleden een nieuwe badkamer en nieuw toilet voor de rest word er bar weinig aan onderhoud en isoleren gedaan,de reden daarvoor is dat de woningen verkocht worden als de huidige huurders eruit gaan, als er iets kapot gaat gewoon door ouderdom van de woning moet je echt bidden en smeken voor er iets gerepareerd word, dan gaan ze eerst proberen het maken met allerlei lapmiddelen en als dat echt niet werkt word er pas iets vernieuwd, ben zelf met allerlei goedkope materialen aan het isoleren geslagen, maar echt mooier word het daar niet van, maar goed alles wat besparing op energie oplevert blijf ik uitvoeren. wil graag een ander huisje wat er wat beter uitziet, maar huurwoningen in mijn prijsklasse zijn er steeds minder, omdat alle betaalbare huurwoningen verkocht worden en met mijn inkomen kom ik niet in aanmerking voor een hypotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed plan zo van die hoezen. Wij hebben een bankstel van ong. 25 jaar oud. De bekleding is compleet versleten. Maar hij zit (lees ligt...) zo lekker dat ik al jaren grand foulards erop heb liggen. Helemaal naar mijn smaak qua kleur, en wie doet ons wat??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ons huurhuis is anderhalf jaar geleden door de woningbouw gerenoveerd. Alles is vernieuwd, alleen de binnenmuren stonden nog. Nieuwe isolatie, kozijnen, deuren, badkamer, dak, dakgoten, nieuwe stenen aan de buitenkant met een jaren dertig uitstraling. Het is zo mooi geworden en ik ben er zo blij mee.

    Heel veel succes met de renovatie en voor nu genieten van je nieuwe hoezen en gordijnen.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is toch heerlijk om zo een mooi eigen plekje te maken. Ik ben zelf bij de scheiding het huis uitgegaan, leerde een lieve man kennen en hebben de eerste twee jaar in een huurapartement gewoont. Zes jaar geleden hebben wij ons droomhuis kunnen kopen en daar genieten we nog elke dag van.
    Dus geniet lekker van je wit met roze huisje, het is van jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben nu zelf druk aan het klussen met Vriend (nou ja, vooral hij, gelukkig is hij errug handig ;-) ) Hier paarse, knalblauwe en knaloranje muren, gescheurd zeil direct op het beton... Maar zo leuk om het te zien veranderen in wat wij leuk vinden, en te zien dat we het met relatief weinig al zo veel mooier kunnen maken!
    Dat zal jij ongetwijfeld ook gehad hebben. En ja, dan doe je het met marktplaats en krijgertjes, maar ook dat kan zo veel leuker zijn dan nieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wit met roze, dat klinkt mooi en romantisch! Je hebt vast en gezellig huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. je er tijdens het klussen aan je huisje er ooit achter komen dat je last hebt van boktor, hier is de oplossing: boktor gassen groeten jan

    BeantwoordenVerwijderen