dinsdag 12 november 2013

vanaf nu geen voedsel meer verspillen

Of in ieder geval....zo min mogelijk.

Ik las vanmorgen een stukje op het net, over hoeveel wij met z'n alle aan voedsel weggooien.
Ik natuurlijk niet dacht ik altijd.
Maar zulke artikelen zetten mij toch altijd aan het denken, want als ik zo weinig weggooi, waarom zit dan toch die kliko altijd vol??
Huis niet alleen van de lege melkpakken dacht ik zo.

Dus proberen we hier in huize chaoot vanaf nu zo weinig mogelijk aan etenswaar weg te gooien:
Vanaf nu nog maar 1 pak koekjes open, zijn die op dan pas nieuwe open.
Dat scheelt alvast de helft van een pak klef en slap geworden speculaasjes.
Het zelfde deden we al een poosje met de zoutjes, dus bedenk goed waar je trek in heb....want de hele aankomende week eet je dezelfde zoutjes en koekjes.

Van overgebleven rijst maken we nasi.
Het restje goulash een lekker soepje voor de zaterdag.
Van de gerimpelde appeltjes maken we appelmoes.
en het fruit wat nog net aan is roeren we een in elkaar gefrutseld jammetje.
En de prakjes worden ingevroren en op vrijdag weer opgewarmd op tafel geserveerd, want waarom zouden we alle drie het zelfde eten?
Hoe leuk is het om je eigen maaltje te kiezen aan het einde van de week?

Zo hoop ik minder weg te gooien, en als klapper natuurlijk ook wat van het boodschappengeld over gehouden.

Fijne avond!


2 opmerkingen:

  1. Mooi om te lezen dat er meer mensen zijn die weinig weg gooien.Restjes dag is hier ook al een poos op zaterdag. Weet je dat je ook restjes aardappel best de volgende dag door stampot of een gebonden soep b.v. erwten of bonensoep kunt doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier wordt is het zeer uitzonderlijk dat er iets van voeding in de compostbak belandt. Ik weeg de porties af en heb zo goed als nooit overschotjes. Zijn er dan toch eens wat restjes dan verwerk ik die de dag nadien of de restjes worden 's avonds gewoon bij de boterham opgegeten : spaart zelfs nog beleg uit.
    Als ik sla 'kuis', steek ik de harde buitenste bladeren in de diepvries en die verwerk ik dan in de soep. Idem voor de 'hartjes' van witloof, de bladeren van radijsjes.....
    Ik bak altijd zelf brood in de heteluchtoven en zelfs de kruimels van het snijden vna het brood houd ik 'opzij'. Ik laat die drogen, rol de kruimels plat met de deegrol en ik heb gratis paneermeel....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen